Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar oldalak képes leírás - Depeche Mode - DM.tlap.hu
részletek »

Magyar oldalak - Depeche Mode - DM.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: depechemode.tlap.hu » Magyar oldalak
Keresés
Találatok száma - 12 db
Burda Mode

Burda Mode

Mi tapasztalt zenészekből álló, Depeche Mode számokat játszó zenekar vagyunk. Nem gondoljuk ugyan, hogy pótolni tudjuk a valódi Depeche Mode koncertélmenyt, de mivel nagy élmény számunkra játszani is ezeket a számokat, szeretnénk ezzel együtt minél jobb hangulatú, klubkoncerteket adni. Próbálunk a zenekar minden korszakából válogatni , nem feltétlenül csak a slagerek közül. Olyan dalok vannak a repertoárban mint a Wrong, Pain that I'm used to, Never let me down, Heaven, de folyamatosan tanuljuk az újabb számokat is. Jelenleg közel másfél órás programunk van.

DM partifotók!

DM partifotók!

Judy Depeche Mode bulikon készített rengeteg fotóját és a videóját találja az olvasó a link alatti internetes oldalon. Ezenkívül találhatunk képeket a DM tagjairól is, koncerteken és afterpatykon készült képeket, valamint elolvashatjuk Judy bemutatkozását.

DM rajongói oldal

DM rajongói oldal

Ezen a Depeche Mode rajongói oldalon mindent megtalálunk Dave Gahanről, Martin Goreról és Andrew Fletcherről, valmint mindenről ami velük és a DM-vel kapcsolatos. Ezek mellett találunk a weboldalon fórumot, feliratkozhatunk hírlevélre és részt vehetünk játékokban is.

DM Szilee Blogján

DM Szilee Blogján

Szilee a blogjában rengeteg foglalkozik a Depeche Mode-dal és Alan Wilder Recoil nevű csapatával is. Nagyon sok érdekességet találunk az oldalon a DM-től, exkluzív kislemez borítókat és saját készítésűeket, fotókat az együttesről és még sokminden másról a Depeche Mode-dal kapcsolatban.

Enjoy the silence!

Enjoy the silence!

A Depeche Mode az Új Romantikus és Új Hullámú együttesek időszakában alakult, az ezekbe a kategóriákba sorolható együttesek közül a Mode lett az egyik legsikeresebb és leghosszabb életű. Egy 2006-os becslés alapján a Depeche Mode több mint 91 millió lemezt adott el (ebből 56 millió albumot és 35 millió kislemezt) világszerte, és negyvennégy száma jutott fel a Brit Kislemezlistára. Emellett sok számuk került fel világszerte a slágerlisták élére.

FreeState

FreeState

A magyar FreeState elnevezésű Depeche Mode rajongói oldalon szinte mindent megtalálunk, ami a zenekarral, tagjaival és ex-tagjaival kapcsolatos. Olvashatunk dalszöveget, nézhetünk videóklippeket, böngészhetjük a képgalériát és fórumozhatunk a többi Depeche Mode rajongóval is. A weboldal folyamatosan tájékoztat a Depeche Mode világ körüli turnéinak állomásairól és eseményeiről, valamint Alan Wilder (ex-Depeche Mode) Recoil nevű formációjával kapcsolatban is naprakész.

Könyv: Depeche Mode

Könyv: Depeche Mode

Szerhij Zsadan könyvének főszereplői tizenkilenc éves fiatalok, akik különösebb cél nélkül tengenek-lengenek a már szétrohadt rendszer kulisszái között, a szétlopkodott, látszattevékenységet folytató gyárakban, focimeccseken, pályaudvarokon és reménytelenül vidékre döcögő vonatokon. Leginkább a csempészett vodka és a marihuána tölti ki mindennapjaikat. A mindvégig pergő cselekményű és stílusbravúrokkal teli regény erejét a néha már-már bohózatszerű, abszurd komikum és a szereplőkből áradó, ijesztő üresség és szeretetvágy különös keveréke adja, ennek köszönhetően válik a Depeche Mode olyan univerzális, de legalábbis kelet-európai érvényű történetté, amelynek - a mai ukrán irodalomban ritka kivételként - sikerült áttörnie a nyelvi-kulturális akadályokat.

Makita DM oldala

Makita DM oldala

A Depeche Mode Composition Of Sound néven, 1980-ban alakult az angliai Basildon-ban, Essex megyében. Az alapítótagok Andy Fletcher, Martin Lee Gore és Vince Clarke voltak. A trió énekest keresett, amikor meglátták Dave Gahan-t David Bowie: Heroes című számát éneklve. Hamarosan Gahan is csatlakozott a bandához. Ekkor váltottak a Depeche Mode névre is. A DM első kislemeze egy kis lemezkiadónál, a Some Bizzare-nál jelent meg. Ez a Photographic volt. Még a Depeche Mode megalakulásának első évében felfedezte, tehetséget látott a csapatban Daniel Miller, a Mute Records feje. Azonnal leszerződtette őket a kiadójához, habár ez valójában csak egy szóbeli szerződés volt, amely csupán tavaly vált hivatalossá, amikor aláírtak egy szerződést. A Depeche Mode lemezeit az USA-ban pedig a Sire Records terjeszti.

Mode Fan Club

Mode Fan Club

A Depeche Mode név többszörös szójátékot tartalmaz. Az együttes nevének ötletét állítólag egy francia divatmagazin címlapja adta, amelyen e kifejezés volt olvasható. A név eredetileg két francia szó összetétele: a depeche jelentése távirat, míg a mode többjelentésű szó, franciául részben módot, részben divatot jelent. A mode szó angolul is mindkét értelemmel rendelkezik - a depeche viszont nem angol szó. A francia eredeti akár távirati stílusban, akár gyorsan múló divat értelemben is felfogható, vagy sietős divat. Eredetileg Composition of Sounds néven kezdték. De Dave kirakatrendezést tanult és ezt az újságot sokszor használta tanulmányaihoz, ő ajánlotta a váltást.

Hirdetés
Nyugat Magyarországi DM Rajongók Köre

Nyugat Magyarországi DM Rajongók Köre

Végigjárva az elmúlt 15-20 év alatt az országot, azt tapasztaltam, hogy sok városban és környékén él egy kisebb-nagyobb közösség akik DM partit, klubbot szerveznek, saját és társaik örömére! Ez egy fantasztikus dolog, és nagyon jó ezekben a közösségekben új ismeretségre szert tenni, beszélgetni, tapasztalatokat megosztani. De hozzá kell tenni, hogy a látogatottság, mivel ez helyi szinten van kezelve, sajnos elég gyér mindenhol /30-150 fő/. Mi ezeket a rajongókat szeretnénk, akarjuk összehozni, ahol ezekből a kisebb-nagyobb közösségekből, kialakulhat, akár csak pár órára is, egy nagy közösség, ahol együtt fognak táncolni, beszélgetni, örülni e Zenei Nagyságok Dallamai előtt!

SlowBlow

SlowBlow

Minden embernek vannak személyes, titkos kívánságai. Nekem is. Az egyik: bárcsak jelen lehettem volna Pasadenában, a Rose Bowl-stadionban 1988. június 18-án, lehettem volna egy a 80 000 néző közül! Ez a színhely és a dátum egy hatalmas koncert jellemzője, amelynek előadója a Depeche Mode... - Olvashatjuk a SlowBlow Depeche Mode Rajongói odalon rengeteg más beszámoló, cikk és dalfordítás mellett.

Some Strange Sites - DM

Some Strange Sites - DM

Ezek az oldalak életem (és a zenetörténelem) egyik legmeghatározóbb együtteséről, a Depeche Mode-ról szólnak. Igyekeztem az egyediségre törekedni, így pl. a bárhonnan letölthető diszkográfia nálam nem szerepel, ugyanakkor azt hiszem, hogy pl. angol-magyar dalszövegek, vagy kimerítő szubjektív albumkritikák, illetve az együttes történetét részletesen - és magyarul - boncolgató honlap nem sok helyen van fent a világhálón. Remélem találtok hasznosítható dolgokat. Jó szórakozást!

Tuti menü