Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depeche Mode - DM linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Home - Official [4. oldal]
részletek »

Depeche Mode - DM képes leírás: Home - Official [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: depechemode.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
Home - DM

Home - DM

Ezen a Depeche Mode-dal foglalkozó internetes portálon is rengeteg érdekességet és ritkaságot találunk a csapatról, munkásságukról, valamint az ex-tag Alan Wilderről és saját projectjéről, a Recoilról. Naprakész hírforrás és interjúgyűjtemény az oldal, információkkal a turnékról és aktuális eseményekről Dave Gahannel, Martin Gore-ral és Andy Fletcherrel, vagyis a DM-vel kapcsolatban!

Home - DM

Home - DM

A Depeche Mode 33. brit kislemeze a Home volt, 1997. június 16.-án jelent meg a szigetországban. Ez a kislemez volt a második a Depeche Mode történetében, amelyen Dave Gahan helyett Martin Gore énekelt, de a brit slágerlistának csak a 23. helyét érte el.

Hugo Fernboms

Hugo Fernboms

Rajongói Depeche Mode weblap Svédországból, angol nyelven. Az olvasó elolvashatja az együttes hosszú történetét, böngészheti a DM életművet (Minden album mellé ott vannak a dalszövegek is!), ráadásul az oldal alján nagyobb linkgyűjtemény található a fontos Depeche weblapokra mutatva.

I Feel You - DM

I Feel You - DM

Az I Feel You a Depeche Mode 27. kislemezdala Nagy-Britanniában, 1993. február 15.-ei megjelenéssel. A dal egyébként a Songs Of Faith And Devotion nagylemez nyitódala is. A szövegét Martin Gore írta és rajongókat meglepte az igazi rockos, hangszeres dal, hiszen ilyet még nem írt ezelőtt a DM. A első dala a csapatnak, ami az USA-ban a rock-slágerlista első helyét elérte.

In your room

In your room

A Depeche Mode Songs of Faith and Devotion című, 1993-as albumáról kiválasztott In your room videóklippjét az együttes barátja, Anton Corbijn rendezte, kinek neve mára összeforrt a DM-val. A videóklipp a szokásos, komor és melankólikus Depeche Mode érzést adja vissza, ahogy azt az együttestől megszokhattuk.

In Your Room - DM

In Your Room - DM

Az In Your Room kislemez a 30. brit kislemez a Depeche Mode-tól, megjelenésének időpontja 1994. január 10.-e Nagy-Britanniában és a 8. helyig ért el az angol slágerlistán. Az 1993-ban megjelent Songs of Faith and Devotion című DM albumon is szerepel, mely sorrendben a nyolcadik stúdió albuma a csapatnak, és 2006-ban újrakeverve ismét megjelent.

Interjú Alan Wilderrel

Interjú Alan Wilderrel

Nem lenne igaz, ha azt mondanám, azért léptem ki 1995-ben a Depeche Mode-ból, mert elégedetlen voltam a zenével. Egyszerűen frusztrált a csapaton belüli kommunikáció szinte teljes hiánya. - hangsúlyozta a billentyűs-dalszerző, aki a Recoil április 16-i Diesel klubbeli koncertje kapcsán e-mailen válaszolt az MTI kérdéseire. A link alatt tovább olvashatjuk az interjút Alan Wilderrel.

Klub Miskolc

Klub Miskolc

1995-ben csaptam bele bulizásba Miskolcon átvéve a szervezést Szendi Attila barátomtól. A Bonanza feloszlása után nem állt meg a banzáj. Ákos is folytatta szólóban és-hát a Depeche Mode is aktívan nyomult, egyszóval igény volt rá. A Kis-Avason kezdtem a Factory Music Pubban majd később a Tiszti Klubban és a Béke Presszóban folytattam a bulizást egészen 2001-ig Czapár Gábor és Kalafusz Attila barátom önzetlen technikai segítségével. Egy-két bulit szerveztem még a Western Sörözöbe és a Bartók Béla Műv.Házba is. Miután felköltöztem Budapestre 2002-ben itt is elkezdtem szervezkedni régi kollégámmal Szendi Attilával. Sajnos ő másképp gondolta és kb. egy év bulizás után nyugdíjba vonultatta magát. Innentől egyedül nyomultam. Sikerült beilleszkednem a pesti DM Dj. szférába és jópár saját szervezésű Ákos Klub (Club Falcon) buli után csatlakoztam a Dj. Józan-Géza szervezte New Life Depeche Mode Club csapatához mely a Living Room nevű helyen üzemelt három teremben. Géza távozása után Denevér vette át a szervezést és a buli folytatódott tovább. Én az Ákos/Bonanza részlegért voltam felelős. A későbbiekben összebarátkoztam Dj. Andone-al is (101-Klub) és vele is számtalan bulit csináltam...

Könyv: Depeche Mode

Könyv: Depeche Mode

Szerhij Zsadan könyvének főszereplői tizenkilenc éves fiatalok, akik különösebb cél nélkül tengenek-lengenek a már szétrohadt rendszer kulisszái között, a szétlopkodott, látszattevékenységet folytató gyárakban, focimeccseken, pályaudvarokon és reménytelenül vidékre döcögő vonatokon. Leginkább a csempészett vodka és a marihuána tölti ki mindennapjaikat. A mindvégig pergő cselekményű és stílusbravúrokkal teli regény erejét a néha már-már bohózatszerű, abszurd komikum és a szereplőkből áradó, ijesztő üresség és szeretetvágy különös keveréke adja, ennek köszönhetően válik a Depeche Mode olyan univerzális, de legalábbis kelet-európai érvényű történetté, amelynek - a mai ukrán irodalomban ritka kivételként - sikerült áttörnie a nyelvi-kulturális akadályokat.

Hirdetés
Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub

Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub

Tisztelt böngésző rajongó! Íme a The Hungarian Depeche Mode Fan Club, vagyis a Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub hivatalos honlapja (BANG)! Mielőtt bárki belevágna a böngészésbe, álljon itt néhány szó magáról a KLUBról, illetve annak tevékenységéről... A világ talán legnagyobb Depeche Mode rajongói klubja 1987 szeptemberében alakult, havonta tartja összejöveteleit, és a kezdetek óta töretlen lelkesedéssel működik. A KLUB ez évben ünnepelte 21. születésnapját, és már túl van 265 sikeresen lebonyolított rendezvényen. Klubestjeink 4-5 hetes időközönként követik egymást. Az egész éjszakát kitöltő klubestek (22:15-04:30) átlagos látogatottsága 1.100 fő. Az eltelt 21+ év folyamán több mint 285.000 látogatót fogadtunk. A KLUBnak kezdetek óta a Petőfi Csarnok ad otthont... l

Makita DM oldala

Makita DM oldala

A Depeche Mode Composition Of Sound néven, 1980-ban alakult az angliai Basildon-ban, Essex megyében. Az alapítótagok Andy Fletcher, Martin Lee Gore és Vince Clarke voltak. A trió énekest keresett, amikor meglátták Dave Gahan-t David Bowie: Heroes című számát éneklve. Hamarosan Gahan is csatlakozott a bandához. Ekkor váltottak a Depeche Mode névre is. A DM első kislemeze egy kis lemezkiadónál, a Some Bizzare-nál jelent meg. Ez a Photographic volt. Még a Depeche Mode megalakulásának első évében felfedezte, tehetséget látott a csapatban Daniel Miller, a Mute Records feje. Azonnal leszerződtette őket a kiadójához, habár ez valójában csak egy szóbeli szerződés volt, amely csupán tavaly vált hivatalossá, amikor aláírtak egy szerződést. A Depeche Mode lemezeit az USA-ban pedig a Sire Records terjeszti.

Mode Fan Club

Mode Fan Club

A Depeche Mode név többszörös szójátékot tartalmaz. Az együttes nevének ötletét állítólag egy francia divatmagazin címlapja adta, amelyen e kifejezés volt olvasható. A név eredetileg két francia szó összetétele: a depeche jelentése távirat, míg a mode többjelentésű szó, franciául részben módot, részben divatot jelent. A mode szó angolul is mindkét értelemmel rendelkezik - a depeche viszont nem angol szó. A francia eredeti akár távirati stílusban, akár gyorsan múló divat értelemben is felfogható, vagy sietős divat. Eredetileg Composition of Sounds néven kezdték. De Dave kirakatrendezést tanult és ezt az újságot sokszor használta tanulmányaihoz, ő ajánlotta a váltást.

Never let me down again

Never let me down again

A Never Let Me Down Again szövege is szokás szerint tálcán kínálta a (félre)értelmezéseket: We're flying high/ We're watching the world pass us by/Never want to come down/Never want to put my feet back down on the ground (Magasab szállunk/Nézzük a világot, amint elhalad alattunk/ Sosem akarok lejönni/Sohasem akarom többé a lábam a földre tenni). A szám augusztus 24-ei megjelenése után néhány nappal az egyik NME-s firkász már górcső alá vette a dal értelmét: A Never Let Me Down Again furán hagyományos és nem lennék meglepve, ha valami köze lenne a drogokhoz: I'm taking a ride wirh my best friend/I hope he never lets me down again. (Utazom a legjobb barátommal/Remélem soha többé nem hagy cserben). Mindez nagyon imponáló - főleg a sor a nagy biztonságról, As long as I remember who's wearing the trousers (Amíg el nem felejtem, ki viseli a nadrágot). Főtörzs, a drogkereső kutyát... Alan Wilder bölcsen elutasította, hogy a Depeche Mode - rajongókat nevonják a zenekaron belüli folyamatos vitáikba, de ne szólj szám - hozzáállása mindennél többet mond zenésztársa viselkedéséről: Nem tudok Martin dalairól beszélni - ugyanannyira tudom, hogy miről szólnak, mint bárki más. Martin életmódjáról sem nyilatkozhatok, ha valaki erre akar választ kapni, őt kell megkérdezni.

Never Let Me Down Again - DM

Never Let Me Down Again - DM

A Depeche Mode 19. kislemeze, a Never Let Me Down Again című számhoz készült, és 1987. augusztus 24-én jelent meg. Ez a szám később a Depeche Mode koncertjeinek fontos eleme lett, nem kis részben a valóban élő részeknek köszönhetően, köztük Martin Gore jellegzetes, egymást követően több effekttel is eltorzított gitárriffjével.

New Life

New Life

A New Life Depeche Mode Klub weboldalán mindig értesülhetünk a klub következő rendezvényének helyszínéről és fellépőjéről. Emelett a New Life által szervezett Depeche Mode Táborról is mindig kaphatunk információt, a helyszínről, DJ-kről és programról.

Nyugat Magyarországi DM Rajongók Köre

Nyugat Magyarországi DM Rajongók Köre

Végigjárva az elmúlt 15-20 év alatt az országot, azt tapasztaltam, hogy sok városban és környékén él egy kisebb-nagyobb közösség akik DM partit, klubbot szerveznek, saját és társaik örömére! Ez egy fantasztikus dolog, és nagyon jó ezekben a közösségekben új ismeretségre szert tenni, beszélgetni, tapasztalatokat megosztani. De hozzá kell tenni, hogy a látogatottság, mivel ez helyi szinten van kezelve, sajnos elég gyér mindenhol /30-150 fő/. Mi ezeket a rajongókat szeretnénk, akarjuk összehozni, ahol ezekből a kisebb-nagyobb közösségekből, kialakulhat, akár csak pár órára is, egy nagy közösség, ahol együtt fognak táncolni, beszélgetni, örülni e Zenei Nagyságok Dallamai előtt!

Official Depeche Mode Merchshop

Official Depeche Mode Merchshop

Erről az oldalról abszolút mindent beszerezhetünk magunknak a Depeche Mode-dal kapcsolatban! Sok női és férfi póló között válogathaunk például, de vásárolhatunk a turnékönyvekből és egyéb apróságokból, amik közös kapcsolódási pontja természetesen mindig a Depeche Mode.

Tuti menü