Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Depeche Mode - DM linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Depeche Mode - DM képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: depechemode.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 90 db
101-es klub

101-es klub

A 101-es klubot Kolláth Zsolt alapította 1996-ban. Az első buli a Jókai klubban volt, aztán sorra jöttek a további rendezvények - olyan helyszíneken, mint pl. Vörösmarty Művelődési Ház, Ferencvárosi Művelődési Központ, Rocktogon, Almássy Téri Szabadidőközpont, Santa Fe Music Pub, Saigon Cafe... Rengeteg együttes lépett fel akkoriban (Populär, New Generation, Pulzus, ...)

25 év zenéje

25 év zenéje

Az immáron több mint 25 éves banda albumról albumra bizonyította, hogy Martin Gore dalszerző zsenije, Dave Gahan hangja (és koncerteken fergeteges mozgáskultúrája), valamint Andy Flatcher utánozhatatlan tapsikolása, a mai napig ütős csapatot, és kortalan zenét eredményez. Aki kicsit jobban ismeri a bő 25 év munkásságát, az hallhatta ahogy az évek során a szintipoptól induló, idiótahajú kissrácokból álló formáció menő elektronikus bandává, majd drogos, piálós, idegösszeomlós rockbandává, végül kifinomult zenei repertoárral rendelkező veterán zenekarrá avanzsált.

A DM fotósa

A DM fotósa

A holland Anton Corbijn az elmúlt negyedszázad leghíresebb rockfotósa, a Depeche Mode és a U2 állandó munkatársa, aki kliprendezőként is a legnagyobbak közé számít (amint azt a Spike Jonze, Michel Gondry, Chris Cunningham, Stéphane Sednaoui, Mark Romanek és Jonathan Glazer nevével fémjelzett The Work Of Director... sorozatban megjelenő DVD-je is mutatja), sőt 2005-ben elkezdi forgatni első mozifilmjét is a Joy Division néhai énekeséről, Ian Curtisről.

A DM ismét Erdőhegyi Brigit akarta

A DM ismét Erdőhegyi Brigit akarta

Egyszer már összejött az egymásra találás. Dave Gahan, Martin Gore és Anydy Fletcher most ismét a magyar énekesnőt akarták egy estére. Persze nem másról van szó, mint hogy a zenészek az exkluzív partijukra újfent Brigit kérték fel, aki vadonatúj táncos műsorával igyekezett elkápráztatni a fiúkat. Kezdjük egy kis visszatekintéssel, hiszen nem új keletű az ismeretség. Történt ugyanis, hogy 2006 februárjában hazánkban koncertezett a DM. S úgy alakult az időbeosztásuk, hogy akadt egy szabad estéjük...

A Magyar DM Klubról

A Magyar DM Klubról

A depesesek a '80-as években csak a rajongói klubban láthatták az új klippeket. Ma már bárhol hozzájuthatnak kedvenc zenéjükhöz, a Depeche Klub mégis aktív, 21 éve. A link alatt egy interjút olvashatunk Borbély Lajossal, a Magyarországi Depeche Mode Rajongói Klub vezetőjével.

A Mode-sztori

A Mode-sztori

A Depeche Mode az egyik legrégebbi, legsikeresebb és legbefolyásosabb elektronikus zenét játszó New Wave banda. 1980-as megalakulásuk óta, lassan 30 éve vannak színpadon, bár az idők során megváltozott a felállás. A zenekar az angliai Basildonban alakult, Essex megyében. Az eredeti csapat négytagú volt: Dave Gahan (ének), Martin Gore (billentyű, gitár, vokál), Andrew Fletcher (billentyű) és Vince Clarke (billentyű, dalszövegíró) alkották. Clarke azonban az 1981-es, első album megjelenésekor kilépett és Alan Wilder került a helyére, mint fő billentyűs és producer. 1995-ben aztán Wilder is távozott, így Gahan, Gore és Fletcher trióként folytatták tovább és ma is hármasban zenélnek. Clarke és Wilder azóta bánhatják, hogy kiléptek a bandából, a Depeche Mode ugyanis több mint 75 millió albumot adott el világszerte.

A Módos Szintis - Alan Wilder

A Módos Szintis - Alan Wilder

Alan Wilder 1959 júniusának első napján, Londonban született. A középréteghez tartozó család harmadik fiúgyermeke már kiskorában érdeklődni kezdett a zene iránt. Szülei zongorázni tanították, amit nem igazán kedvelt, későbbi világhírűvé válásának azonban ez (is) része lett. Zenei érdeklődését a komolyzene mellett természetesen korának, a hetvenes éveknek zenéjének a legjelesebb előadói kötötték le, különösen az ekkortájt világhódító útjára induló Kraftwerk, de számos újhullámos előadó is.

A Pain That Im Used To - DM

A Pain That Im Used To - DM

A Depeche Mode 2005-ös, Playing the Angel című stúdióalbumának második kislemeze az A pain that i'm used to. A kislemez 2005. december 12.-én jelent meg a Mute Recordsnál és az Egyesült Államok Billboard slágerlistájának hatodik helyéig ért el.

A Question Of Lust

A Question Of Lust

A Question of Lust a DM 16. kislemeze, 1986-ból, érdekessége, hogy Dave Gahan helyett Martin Gore énekli a dalt. A Black Celebration stúdiólemezen is szerepel a szám, ami a Depeche Mode 1986-ban megjelent, sorrendben ötödik stúdióalbuma, melyet 2007-ben, újrakeverve ismét kiadtak. Az album a rajongók egyik kedvence, annak ellenére (vagy talán pont azért), hogy ez egy sötét lemez. A három kislemez, amit kiadtak róla, nem lett túl nagy sláger, bár kiváló dalokat tartalmazott. Ez a Depeche Mode egyik legsötétebb albuma; az összes korábbi lemezükkel ellentétben ez a korong fókuszál a leginkább az együttes komor oldalára, ez talán a legkevésbé populáris.

Hirdetés
A Question Of Time (koncert)

A Question Of Time (koncert)

A felvétel 2009-ben, Németországban készült. A dal eredetileg 1986. augusztus 11.-én jelent meg Nagy-Britannában, az eredeti videóklippje az első Depeche Mode klipp, amin Anton Corbijnnal dolgoztak. A szám eredetileg a DM 1986. március 17.-én megjelent, Black Celebration című stúdióalbumán szerepel.

A rajongó

A rajongó

Tavaly, az Ereszd el a hajam! első részében már írtunk a módklubról, majd nem sokkal utána a DM-rajongók (amúgy korántsem sajátos) album- ill. számcím-rövidítéses zsargonjáról is esett szó egy olvasói levélnek köszönhetően. A Modorosblog nagyon szereti az újra és újra aktuálissá váló témákat meglovagolni, ezért így röviddel a mai koncert előtt térjünk megint vissza a hazai depesesekre, akik szinte minden tekintetben felülmúlják a többi ország fanatikusait. Így talán, miközben Dave a sokadik refrént énekelteti a közönséggel és dobja fel a hangulatot egy oh yeah, that's right! -szerű rikoltással, kifejezetten jól is szórakozhatunk, inkább a nézőteret pásztázva.

A Sietős Divat

A Sietős Divat

A brit new wave mozgalom romantikus szárnyát képviselő együttes igen hamar az elektronikus pop, más néven szinti-pop legjelesebb képviselőjévé vált, akiknek zenei tevékenysége a nyolcvanas-kilencvenes évekre mélyen rányomta bélyegét. Ők voltak az elsők akik olyan személyes zenei identitást alakítottak ki mely egyértelműen a szintetizátor lehetőségeire épült. A többi hasonló típusú zenekartól elkülönülve, nem a dance és rágógumi vonalát követték, hanem egy sötét, drámai hangzást kevertek ki maguknak, mely alkalmas volt extrém mondanivalójuk megjelenítésére. Sokan vannak akik a Depeche Mode második alkotói korszakát már egyenesen az alternatív-progresszív zenei irányzathoz sorolják. A Sietős Divat gyökerei 1976-ra nyúlnak vissza, amikor Vince Clarke és Andrew Fletcher megalkították a No Romance In China nevű formációt. Ez a rövid életű és meglehetősen sikertelen probálkozás azonban nem vette el a zenészek kedvét, és 1979-ben Fletcher létrehozta a French Look nevű zenekart Martin Gore közreműködésével. Hamarosan a Composition of Sound nevet vették fel. 1980-ban csatlakozott a bandához David Gaham és immár véglegesítették nevüket: Depeche Mode. Az együttes arculatának kialakításában Clarke játszotta a vezető szerepet, az ő techno beütésű kompozíciói alapozták meg a Depeche hírnevét.

Alan Wilder és Recoil fórum az Indexen

Alan Wilder és Recoil fórum az Indexen

Kötetlen beszélgetés Alan Wilder Recoil nevű projektjével - és természetesen közvetetten a Depeche Mode-dal - kapcsolatban az Index fórumán. Beszélgetésbe elegyedhetünk itt Alan Wilder más magyarországi rajongóival, a témával kapcsolatos eszmecserét folytathatunk másokkal.

Albumajánló

Albumajánló

A Depeche Mode már túllépte a 35 millió eladott albumot. Ezen a weboldalon a csapat minden nagylemezének és válogatáslemezének (amikről tudjuk, hogy a DM esetében mindig tartalmaznak meglepetéseket, kiadatlan számokat) egy-egy rövid ismertetőjét, vagy nevesebb újságban megjelent kritikáját olvashatjuk.

Annácska egy DM-taggal hált?

Annácska egy DM-taggal hált?

Kelemen Anna ügyes Depeche Mode gruppie-ként a márciusi DM koncert után becserkészte Martin Gore-t és az ágyában kötött ki. Egy kitűnő szellemiségű éjszakát töltöttek együtt. A márciusi Depeche Mode koncert után Kelemen Annát annyira sokan látták Martin Gore-ral, hogy Annácska a Hot című bulvárlapnak végre bevallotta, valóban felment a zenész szállodai szobájába.

Anton Corbijn és a Depeche

Anton Corbijn és a Depeche

Hányszor fordul meg az egyszerű zenehallgató és koncertlátogató fejében, hogy egy zenekar bebetonozottnak tűnő imidzse mögött hány embernek, kiknek a munkája áll? Anton Corbijnt, a fotóst az alábbi beszélgetésben olyan, designerként, rendezőként végzett feladatairól kérdeztük, amelyek a Depeche Mode-hoz és a DM arculatának alakításához kötötték az utóbbi évtizedekben és kötik a mai napig.

Az új album

Az új album

Bár kritikusunk szerint is van abban valami, hogy a Depeche Mode elektronikus giccs, mégsem bír betelni a mézes puszedlivel. Az együttes sok mindenről szeret énekelni, de most kiderül, hogy a Depeche Mode összes száma a férfiszomorúságról szó. Andy Fletcherről pedig szó sem esik a cikkben! Aki ma tizenéves, annak valószínűleg elég nehéz lenne elmagyarázni, hogy miért olyan érdekes zenekar a Depeche Mode. Általános iskola hetedik osztály környékén választásra kényszerültem: nekem szegezték azt a kérdést, hogy depeses vagyok-e, és fogalmam sem volt, hogy az mi. Ez 1989-ben volt, már azután, hogy az essexi együttes szirénás lemeze, a Music For The Masses letarolta a fél világot, és megalapozta a bármire képes, elképesztő erejű honi rajongótábort. Azt mondjuk túlzás lenne mondani, hogy úgy kísérte végig az életemet ez a zenekar, mint apámét a Beatles, de azért ha kell mondani egy szerzőt, akinek a dalai kamaszkoromban a legtöbbet jártak a fülemben, akkor az majdnem biztosan Martin Gore. Ami nem jelenti azt, hogy feltétlen rajongóvá váltam volna.

Tuti menü