Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Dalszövegek képes leírás - Depeche Mode - DM.tlap.hu
részletek »

Dalszövegek - Depeche Mode - DM.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: depechemode.tlap.hu » Dalszövegek
Keresés
Találatok száma - 15 db
A Pain That Im Used To - DM

A Pain That Im Used To - DM

A Depeche Mode 2005-ös, Playing the Angel című stúdióalbumának második kislemeze az A pain that i'm used to. A kislemez 2005. december 12.-én jelent meg a Mute Recordsnál és az Egyesült Államok Billboard slágerlistájának hatodik helyéig ért el.

Barrel of a Gun - DM

Barrel of a Gun - DM

A Barrel of a Gun a Depeche Mode 31. angol kislemeze a sorban, megjelenésének időpontja 1997. február 3. (január 28. az USA-ban). A dal az Ultra című stúdiólemezen hallható, mely az első helyen landolt a brit slágerlistán. Az Ultra az első DM lemez volt Alan Wilder kiválása után, ráadásul komorságán nem enyhítettek Dave Gahan drogproblémái és majdnem halálos kimenetelű túladagolása.

Enjoy The Silence - DM

Enjoy The Silence - DM

Az Enjoy the silence kislemez 1990. február 5.-én jelent meg Nagy-Brittaniában, a brit slágerlista hatodik helyét érte el, itthon, Magyarországon az elsőt. A dal a Depeche Mode 1990. március 19.-én megjelent Violator című stúdióalbumán és még rengeteg kislemezén található meg. A link alatt a dalszöveg fölé helyezett videóklipp nem az eredeti, inkább egy kuriózum!

Freelove - DM

Freelove - DM

Depeche Mode 2005. november 5.-én kiadott harmadik kislemezdalának, a Freelove-nak a szövege olvasható a link alatt. A szám eredetileg a 2005-ös Exciter stúdióalbumon szerepel. A dal az Egyesült Államok Billboard slágerlistájának első helyére került!

Három DM dalszöveg

Három DM dalszöveg

A link alatt több Depeche Mode nóta (régiek és újabbak egyaránt) magyar fordítását találhatjuk. A fordító élvezetes költőiséggel adja vissza a DM slágereit magyar nyelven, melyek sorban a Wrong, Strangelove, I feel loved és a Question of time.

Home - DM

Home - DM

A Depeche Mode 33. brit kislemeze a Home volt, 1997. június 16.-án jelent meg a szigetországban. Ez a kislemez volt a második a Depeche Mode történetében, amelyen Dave Gahan helyett Martin Gore énekelt, de a brit slágerlistának csak a 23. helyét érte el.

I Feel You - DM

I Feel You - DM

Az I Feel You a Depeche Mode 27. kislemezdala Nagy-Britanniában, 1993. február 15.-ei megjelenéssel. A dal egyébként a Songs Of Faith And Devotion nagylemez nyitódala is. A szövegét Martin Gore írta és rajongókat meglepte az igazi rockos, hangszeres dal, hiszen ilyet még nem írt ezelőtt a DM. A első dala a csapatnak, ami az USA-ban a rock-slágerlista első helyét elérte.

In Your Room - DM

In Your Room - DM

Az In Your Room kislemez a 30. brit kislemez a Depeche Mode-tól, megjelenésének időpontja 1994. január 10.-e Nagy-Britanniában és a 8. helyig ért el az angol slágerlistán. Az 1993-ban megjelent Songs of Faith and Devotion című DM albumon is szerepel, mely sorrendben a nyolcadik stúdió albuma a csapatnak, és 2006-ban újrakeverve ismét megjelent.

Never Let Me Down Again - DM

Never Let Me Down Again - DM

A Depeche Mode 19. kislemeze, a Never Let Me Down Again című számhoz készült, és 1987. augusztus 24-én jelent meg. Ez a szám később a Depeche Mode koncertjeinek fontos eleme lett, nem kis részben a valóban élő részeknek köszönhetően, köztük Martin Gore jellegzetes, egymást követően több effekttel is eltorzított gitárriffjével.

Hirdetés
Only when i lose myself - DM

Only when i lose myself - DM

Az Only When I Lose Myself a Depeche Mode 35. brit kislemeze, 1998. szeptember 7.-én jelent meg. Érdekessége, hogy ez a dal a DM második csak kislemezen kiadott dala az 1985-ös It's Called A Heart-on kívül. Ezen felül a videóklippjét Brian Griffin rendezte, és a klipphez még meg is változtatták a számot egy kicsit Martinék.

People Are People - DM

People Are People - DM

A People Are People a Depeche Mode tizedik kislemeze volt Angliában, kiadásának időpontja 1984. március 12. és negyedik helyezést ért el a brit slágerlistán. A dal szövegét Martin Gore írta, ugyanakkor a zenét már nem, hanem a táncolható, pattogós ritmus Alan Wilder keze munkáját dícséri.

Personal Jesus - DM

Personal Jesus - DM

1989-ben a Depeche Mode Milánóba ment, ahol a lemez producer Francois Kevorkiannal kezdtek el dolgozni újabb kislemezükön. Az eredmény a Personal Jesus lett, 1989. augusztus 29-én jelent meg. A Mute amerikai kiadójának a legsikeresebb kislemeze lett, az akkor megjelenő Madonna-lemez sikerét is túlszányalta. A szám hangzása radikálisan különbözött mindattól, amit eddig a banda csinált. A mai napig koncertkedvenc szám, az angol listákon a 13. helyig jutott, Amerikában ez lett az első aranylemezük a kislemezek között, sőt, a Warner legtöbbet ebből a 12-inches maxiból adott el története során! A számot többen is feldolgozták, többek között Johny Cash, Gravity Kills, és a Marilyn Manson is.

Waiting for the Night - DM

Waiting for the Night - DM

A lassú, borongós Waiting for the Night című dalt az 1990-es megjelenésű Violator stúdiólemezén adta ki a Depeche Mode, kislemezen nem jelent meg. Egy érdekes anekdota a dalról, hogy eredetileg Waiting for the night to fall volt a címe, de a borító nyomásakor nem fért ki a hosszú számcím és ezt már csak a kész példányokon vették észre!

Walking In My Shoes - DM

Walking In My Shoes - DM

A 28. kislemeze a Depeche Mode-nak a Walking In My Shoes lett, az 1993-as Songs Of Faith And Devotion nagylemezről. A kislemezt 1993. április 26.-án adták ki Nagy-Britanniában és az angol slágerlista 14. helyéig kúszott fel. A szöveget most is Martin Gore írta, a zenét pedig közösen Alan Wilderrel rakták össze.

Wrong - DM

Wrong - DM

A Depeche Mode 2009. április 20.-án megjelent, Grammy-díjra jelölt Sounds of the Universe című albumának első kislemeze. A Wrong kislemeze 2009. február 24.-e óta vásárolható meg online és a brit slágerlista 24. helyéig tudott felkapaszkodni, itthon a 3. lett.

Tuti menü